Backtoschool·hacks

Leertips!

De scholen zijn nog niet zo lang geleden begonnen. En toch vinden de leraren het veelste leuk om ons proefwerken op te geven. Maarja dat is heel moeilijk omdat we onze beste vriend, Misses Mobile Phone, niet kunnen missen. En films kijken en vervelen is natuurlijk veel leuker dan leren. Ik heb toch een paar lifehacks die leren leuker maakt! Oke dat kan niet, ik bedoel beter verdraagbaar 🙂

Woordweb

Waarschijnlijk bestaat leren voor je alleen maar uit samenvatten en overlezen. Maar waarom maak je er niet iets snels en overzichtelijks van? Je begint met het hoofdonderwerp, die zet je groot in het midden. Dan kijk je naar de belangrijkste dingen in de tekst, die zet je eromheen, en je geeft overal een voorbeeld bij. (Eventueel een tekeningetje om het beter te onthouden). Dan ga je aan de slag met verschillende kleuren markers et voila!

20140924-201735.jpg

Woordkaartjes
Misschien heb je er wel vaker over gehoord maar deze woordkaartjes zijn toch wel echt handig! Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor begrippen, formules en woordjes! Vraag aan de voorkant, antwoord op de achterkant en leren maar!
/>
20140925-184153.jpg

Krantennagels
Dit is meer een spiekmethode, dus eigelijk mag ik dat helemaal niet vertellen. Maar de krantennagels kun je weldegelijk gebruiken om antwoorden op te schrijven, weet je niet hoe je krantennagels moet maken? Op youtube staan genoeg filmpjes van meiden de het veel beter uit kunnen leggen. Het wordt misschien een groot knip werk om alle cijfertjes en lettertjes uit te knippen en erop te doen maar, helooo dikke 10!

20140925-184308.jpg

Creativiteit
Speel je gitaar? Teken je graag? Vind je het leuk om te dansen? Dit kan je allemaal gebruiken om te leren! Hier een paar ideetjes;
– Schrijf een liedje.
– Schrijf in een one women act een paragraaf uit.
– Teken het verhaal en maak een soort prentjesboek.
– Beeld de begrippen of woorden uit.
– Verzin een beweging bij elk woord of begrip dat je moeilijk vindt. Het liefst zo raar mogelijk.
Etc!

Kijk video’s
Als ik snel nog een heel geschiedenis hoofdstuk in mijn hoofd moet planten, ga ik meestal filmpjes kijken op youtube, de grote lijnen worden het beste uitgelegd, en vaak begrippen ook. Maak van het leren een relax momentje! Lichtjes uit, laptopje aan, warme choco en alleen maar luisteren. Beter toch?

Speel juffrouw
Pak je oude knuffels en poppen van zolder en zet ze op een rijtje. Nu ben jij juffrouw! Leg ze alles uit wat je weet. Dit is een goede test en verbeterd ook je presentatie vaardigheid! En als Meneer Beertje je les verstoord, mag je hem er natuurlijk uitzetten ;P

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden! Laat een reactie/tip of mening achter!

Liefs,
Fab.
x

Alle foto’s zijn van mezelf, je mag ze gebruiken, maar ik zou het waarderen als je er mijn naam bij zet!

Advertenties

Een gedachte over “Leertips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s