Overleef de brugklas! 🙆🙅🙋

Over een paar maanden is het zover, je moet naar het middelbaar! Zit jij nu in groep 8 en ga je bijna naar het middelbaar? (Of groep 6/7). Dan moet je dit lezen! Hiervan zul je namelijk heel je middelbare school carrière profijt van hebben. Onder andere tips om te plannen, alles georganiseerd te houden en over je lessen. Kortom: Hoe overleef je de brugklas?!

element5-digital-352046-unsplash

Reality check

Je ziet heel vaak in films en tv-programma’s dat er heel veel te doen is op school en dat het alleen maar lang leven de lol is, maar ik haal je even meteen uit je droom, het blijft school. Het eerste jaar zul je op school lopen als een toerist door een stad. Je weet niets te vinden, je zult voor sommige gruwelijk in de weg staan en je zult je verbazen over alle mensen die je tegenkomt. (Waar je je allemaal niet druk over moet maken, want dat komt goed!) Bovendien is het in het begin heel veel leren en heel veel huiswerk. Maar zorg wel dat je leuke dingen blijft doen en je vrienden maakt! Dan ga je met veel plezier door het jaar heen!

Kluisje

Je krijgt een kluisje op school waar je je boeken in kunt doen zodat je tas niet 150 kilo weegt. Het handigste is om op het begin of einde van elke pauze je boeken om te wisselen. Bovendien is het nodig om je kluisje geordend te houden. Zorg dat er een mapje in zit waar je alle blaadjes in kunt doen die je krijgt. Decoreer je kluis met foto’s en leuke dingetjes!

Essentials

Wat je nodig hebt in je tas:

 • Boeken
 • Agenda
 • Etui
 • Sleutels
 • Flesje water
 • Eten
 • Kauwgom\smintjes
 • Deo
 • Maandverband
 • Rekenmachine
 • Oortjes
 • Zakdoekjes
 • Geld

Agenda

Het lijkt op het begin echt niet stoer en waarschijnlijk zullen niet veel van je klasgenoten het doen, maar houd je agenda bij! Je mist nooit iets en kunt altijd van te voren plannen. Je kunt niet altijd op het internet vertrouwen!

Zorg voor een stevige muur

Zorg dat je in het begin goede punten haalt, zodat je later altijd een paar onvoldoendes kunt halen. Dus let op het begin goed op! Ga voor minimaal een 8!

Houd alles georganiseerd

Zorg dat je alle blaadjes die je krijgt bewaard, en een mapje meeneemt zodat ze niet kreukelen. En zorg dat je voor de vakken zoals engels, frans, wiskunde etc. 1 schrift gebruikt per vak voor de hele tijd dat je op school bent. (En dus niet ieder jaar een nieuwe). Aangezien je bijv. bij engels heel vaak dezelfde aantekeningen krijgt door je hele school carrière, en hoef je ze dus niet heel vaak opnieuw op te schrijven. En heb je alles bij elkaar!

Bijles

Als je iets niet snapt heeft het geen nut om het maar te laten zitten, en dan later een slecht punt te halen! Vraag het aan je leraar, je oudere broer/zus of neem bijles! Meestal bied school dit aan, waarbij je door een klein bedrag te betalen bijles krijgt van medeleerlingen!

Let op tijdens de les

Als je tijdens de les oplet, hoef je thuis minder te leren en minder huiswerk te maken! Verder is dit eigenlijk ook de bedoeling op school, dus waarom zou je anders naar school moeten?

En nog een ding,

het is eigenlijk erg makkelijk om een 10 te halen als je al deze punten goed gebruikt. De rede waarom je geen 10 haalt is omdat je een van deze punten niet hebt geregeld!

Onthoud ook dat school eigenlijk een geweldige kans voor je is, en dat je erg blij moet zijn dat je gewoon naar school kan! Want kinderen in arme landen kunnen dat niet. Dit klinkt nu heel erg als een reclame maar dat is het niet! Ik vind dat we hier eens bij stil moeten staan.

Weet jij al naar welke school je wilt? En wat je wilt gaan doen daar? 

Laat het me weten in de comments!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden! En als je nu denkt, waarom zou ik zoveel voor school doen? Doe het maar gewoon, daar heb je later erg veel profijt van! En de rede dat ik dit artikel typ? Ik heb dezelfde domme fout gemaakt.. 🙂

Maar voor de rest hoeft school echt niet alleen stom te zijn, het is ook de plaats waar je nieuwe vrienden ontmoet, en er leuke activiteiten zijn! Jij kunt het zo leuk maken als je zelf wilt! 🙂

Liefs,

Fab.

Advertenties

5 reacties op ‘Overleef de brugklas! 🙆🙅🙋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s