Hoe voorkom je awkward moments op school?😳

Ooit van gehoord? Awkward moments op school? Vast wel, waarschijnlijk kom je ze vrij vaak tegen 🙂 Maar gelukkig ben je niet de enige! Vandaag deel ik mijn tips om te zorgen dat die awkward momenten voorkomen worden! Enjoy! ❤

  


De verkeerde klas inlopen/te laat komen

Het is het begin van het schooljaar, en je bent al een beetje aan de late kant. Alles zit tegen deze morgen. Je hebt je verslapen, bad hair day, en een lekke band. Nu kom je een paar minuutjes later op school aan, en ga je zo snel als je kan naar je eerste les. Je zwaait de deur open. Maar er zit helemaal niemand die je kent, en ze zien er allemaal ouder uit. Oepsie, wrong class. Je rent zo snel als je kan naar buiten! OMG awkward!

Hoe voorkom je het?

Zorg dat je wekker extra hard aan de andere kant van je kamer staat. Zodat je zeker niet terug in slaap kan vallen. En het liefste je favoriete liedje, zodat je dansend uit bed komt. Zorg bovendien dat je een paar minuutjes eerder aanfietst (of met ander vervoer) in het begin van het jaar zodat het verkeer geen smoesje kan zijn. Vraag ook van te voren aan een klasgenoot welke les je als eerst hebt. Zodat je niet de verkeerde klas inloopt. En dan komt het helemaal goed!

Je gulp staat open

‘He, er vliegt een vogeltje weg’. ‘Huh wat?’ ‘Uhm.. Je gulp staat open.’ Ohno. Zou iedereen dat gezien hebben? Oh nee daarom lachten ze net.. OMG awkward!

Hoe voorkom je het?

door een paperclip (of iets wat erop lijkt) door het lusje van je gulp te halen, en daarna het ronde gedeelte van de paperclip om de knoop van je broek heen te doen. Zal je rits niet meer zo maar open gaan!

18946016.cms

Tampon uit je tas

‘Hee mag ik een pen lenen’. Je graait door de berg zooi die er in je tas zit, opzoek naar een pen. Daarna vallen er ineens een paar tampons uit.. OMG awkward!

Hoe voorkom je het?

Zorg dat je een speciaal bakje (emergency kit)  hebt voor je tampons en/of maandverband, of leg ze anders in je kluis. Problem solved!

Iets tussen je tanden

Je hebt net met je crush gepraat, en hij keek je de hele tijd al een beetje scheef aan. Dus besluit je om in de leswisseling even naar de wc te gaan. Je kijkt in de spiegel, en ja hoor, er zit nog wat tussen je tanden. OMG awkward!

Hoe voorkom je het?

Neem een klein spiegeltje mee naar school, en kijk elke keer als je iets gegeten hebt even of alles schoon is tussen je tanden. Spiegeltje vergeten? Zet je telefoon op camera stand, dat werkt ook prima!

Net iets te hard geluid maken

Je probeert zo stiekem mogelijk een kauwgommetje te pakken, zodat niemand hem ziet. Voorzichtig.. Oeps je ritselt net iets te hard, en meteen kijkt iedereen om, en maakt de leraar een opmerking, OMG awkward!

Hoe voorkom je het?

Probeer deze geluidjes te voorkomen door bijvoorbeeld een doosje met kauwgom te komen ipv de verpakking waar kauwgom normaal inzit. Als dit niet gelukt is, vraag dan of je buurtje een keer wil hoesten. 🙂

Ik heb tot slot nog een erg leuke video van Alisha over awkward momenten op school! De video is wel engels, maar hopelijk is dat geen probleem! Enjoy!

Heb jij ooit een awkward moment gehad op school? Laat het me weten in de reacties!

Ik durf al sinds groep 3 niets te vragen aan een leraar, omdat ik bang ben dat ik een domme vraag stel. Of omdat ik een vervelend antwoord krijg.. Ook als het antwoord te lang is, dat is echt heel raar, maar dan beginnen mijn ogen te tranen. En dan ga ik me zo druk maken dat ik het antwoord niet eens meer hoef te weten. Een vriendin van me moet het dus altijd vragen als ik iets niet weet.

Veel succes op school ladies!

Kusjes,

Fabiën. ❤

Advertenties

26 reacties op ‘Hoe voorkom je awkward moments op school?😳

 1. Heel leuk artikel! Ik herken mezelf in ongeveer alles, dus.. Bedankt voor de tips! Trouwens, dat met vragen niet durven stellen en bang zijn voor het antwoord heb ik ook. Super vervelend, maar misschien een kwestie van lichte faalangst overwinnen en uit je comfortzone komen. Moeilijker dan het klinkt, maar misschien helpt het. Ik probeer het ook te doen, en ze zeggen wel eens: Een goede vraag kan nooit verkeerd zijn. Ergens wel waar toch? Veel succes! ❤

   1. Geen dank! Ja nog steeds. Ik ben echt absurd slecht in Wiskunde, en durf er (al help ik mezelf daarmee niet verder opweg) nóóit wat te vragen. Ik laat het, zoals jij dat ook doet, vriendinnen altijd vragen. Maar mijn doel voor aankomend schooljaar is om over die angst heen te komen. Gelukkig zijn de docenten inmiddels op de hoogte van mijn behoorlijke faalangst, dus dat scheelt weer. 🙂

   2. Ah dat is wel balen.. Maar het komt goed! Ik hoop dat ik dit jaar over mijn angst ga komen, aangezien het het laatste jaar is, en ook omdat ik overal wat beter aan gewend ben. Maar heb je er ook last van bij presentaties? X

   3. Och gut.. Presentaties.. Van het woord alleen krijg ik al kippenvel! Op de dag dat ik een presentatie heb blijf ik meestal ziek thuis. Erg hé? Maar mijn faalangst is zo erg, dat het soms eindigt in overgeven. Geloof me, voor de klas is dat geen pretje, dus ik probeer de problemen te vermijden. 🙂 Heb je misschien faalangst? Of iets in die richting? Als je er namelijk veel (ook in bijvoorbeeld je dagelijks leven) last van hebt, kun je er vaak op school ook hulp voor krijgen! Dat krijg ik volgend jaar. Benieuwd of het helpt x

   4. Ahw echt? Dat is echt balen.. Ik denk dat ik ooit faalangst heb gehad, en dat ik nog een paar nawerkingen heb :P. Want voor de rest ben ik er voor een groot deel overheen. Ik heb toen faalangst tests gedaan, en daar herkende ik veel uit, maar ik was er voor een groot deel overheen! Wat bij mij heel erg geholpen heeft is bij een toneelgroep gaan! Misschien een tip voor jou? Helpt ook een beetje met presentatie angst 🙂 Maar ik ben ook benieuwd of je steun op school helpt. Maar vast wel! 🙂

   5. Aah ja kan ook inderdaad! Fijn dat je er voor de rest wel over heen bent, dat is dan wel weer een voordeel. Ik heb een tijdje bij een toneelgroep gezeten, heeft inderdaad wel een beetje geholpen, maar het grootste gedeelte faalangst zit er helaas nog steeds.. Wel bedankt voor de tip, lief van je!

 2. Handige tips, in een erg leuk artikel! Op school durf ik ook weinig vragen stellen of antwoorden te geven omdat ik bang ben dat ik iets verkeerd ga zeggen, of dat het helemaal niet juist gaat zijn. Maar soms moet je gewoon eens proberen, want wat als het juist is? Dan krijg je een extra boost in je zelfvertouwen + je komt niet meer verlegen over! Succes😋! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s