My secret: Verwacht negatief en krijg positief!✳️

Als je verwachtingen hoog zijn, valt het vaak tegen. Zijn je verwachtingen laag, dan valt het meestal mee. Zijn je verwachtingen erg laag? Dan vind je het zelf leuk! Dat is mijn theorie 😛 Vandaag geef ik jullie mijn geheim over hoe je gelukkiger kan zijn! Enjoy!

IMG_4711IMG_4882

Negatief denken betekent niet dat je continu moet gaan zeuren. Houd het gewoon voor jezelf. Dit betekent ook weer niet dat je je druk moet maken. Houd gewoon de negatieve gedachtes in je achterhoofd, en besteed er voor de rest geen aandacht aan. Dan zul je in het algemeen alles leuker vinden!

Om een voorbeeld te geven, ik ben dit jaar naar appelhof geweest, en ik had er eigelijk helemaal geen zin in. Ik was bang dat alles vies was, je niet normaal kon douchen, we alleen maar ruzie hadden etc. Maar had mijn gedachtes erover uitgezet, en gedacht; ‘Ach, ik zal er niet dood aan gaan’. Maar toen ik er was, en ook nu ik erop terug kijk, vind ik het de allerleukste vakantie die ik ooit gehad heb! Alles viel mee! Het was echt een topvakantie!

Stel je gaat dus op vakantie, verwacht dan altijd over alles dat het tegen gaat vallen, en dat het negatief is. Dan kan alles alleen nog maar meevallen toch? Stel jezelf bijvoorbeeld deze dingen voor op vakantie;

  • Er is alleen maar regen.
  • De wc stinkt, en er zitten vlekken op.
  • Het zwembad is ijskoud en vies.
  • Het matras ligt vervelend.
  • etc.

Als het nu gaat regenen op vakantie is er niks ergs, want je had het toch al zien aankomen. Gaat de zon heel de vakantie schijnen? Dan valt het mee en dan wordt het zelfs leuker!

Dit werkt ook als je bij een familielid die al erg oud is, en niet meer heel lang leeft, inbeeld dat ze ieder moment kunnen overlijden. Je houd dit in je achterhoofd, maar besteed er niet te veel aandacht aan. Als het dan gebeurt, is het nog steeds erg, maar valt de schok al iets wat mee.

Mensen vragen zich af waarom ik altijd zo nuchter ben, en niet veel huil om dat soort dingen. Nou dit is mijn geheim! Maar ook mensen vergeven en snel switchen van gevoelens ben ik erg goed in. Mede door deze truc.

Dit raad ik je dus aan om te doen! En als je vriendin zich ergens druk over aan het maken is, geef haar dan ook zeker deze tip. En zeg dat ze er niet te veel mee bezig moet zijn. Als ze zich druk maakt, verwacht ze er te veel van en is ze bang dat het tegen gaat vallen. Dit kan haar helpen!

Had je wat aan dit artikel? Denk je dat je dit gaat doen? Laat het weten in de reacties!

Heel erg bedankt voor het lezen lieverds!

Kusjes,

Fabiën ❤

Advertenties

11 reacties op ‘My secret: Verwacht negatief en krijg positief!✳️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s