Schoon je online netwerk op 💻

Je kunt dan wel erg goed en spontaan over komen tijdens een sollicitatiegesprek. Maar na een social media check, word je zo onderuit gehaald. Ik geef tips over hoe je je sociale online netwerk opschoont en zorgt dat je sociale media accounts niet in nadeel kunnen werken voor je vervolg opleiding of toekomstige baan. Enjoy! ♥️

IMG_7258

Privé

Als je vaak uit gaat, vaak met drankjes een selfie neemt of als je vaak vakantiefoto’s in je bikini op Instagram zet, zet dan je account op privé. Zorg dat niet zomaar iedereen alles over je kan vinden, en snel een oordeel over je kan maken. Wil je je account toch openbaar stellen? Lees dan de onderstaande tip.

Erge foto’s

Wat foto’s op je Facebook waar je laat zien dat je een gezellig avondje uit gaat, of waarbij je een gekke bek trekt is natuurlijk niet erg. Als je maar niet tientallen foto’s met drank & drugs op je Facebook hebt staan. Ik zou een kleine foto check doen, de foto’s die echt niet kunnen er af halen.

Accepteer niet iedereen

Kijk uit met wie je accepteert als volger of als vriend. Niet iedereen is betrouwbaar en hackers en criminelen weten toevallig ook wat social media is. Kijk dus uit dat je niet wordt gehackt of dat je domme dingen doet.

Google vindbaarheid

Doe een testje en typ in google je naam. Wat zou de eerste indruk zijn die je van jezelf krijgt? En past dit bij je, en wil je zo gezien worden? Zo niet, probeer dan wat dingen aan te passen.

Toen je nog een ukkie was

Toen jij pas net erachter kwam wat sociale media was heb je vast veel onzin gepost. Veel selfies, onnuttige foto’s, tweets die nergens op slaan. Herkenbaar? Ja die zijn natuurlijk enorm schattig allemaal, maar die kun je beter verwijderen.

Negatieve berichten

Zijn er misschien momentjes geweest waar jij je niet helemaal gelukkig voelde, en je even al je zorgen op Facebook hebt gezet? Die momentjes zijn nu als het goed over, en er is dus geen rede om ze nog op je pagina te laten staan. Deze negatieve berichten, zoals discussie’s, ruzie’s etc, geven je een slechte invloed op je sociale netwerk.

Als jij je sociale media accounts goed onderhoudt, kunnen ze niet meer in nadeel zijn voor je. Sociale media zou je persoonlijkheid moeten reflecteren, en laten zien waar je interesses liggen. Dit betekent niet dat je helemaal niets meer mag posten, maar denk twee keer voordat je er iets op zet.

Wat vind jij een slechte invloed geven op sociale media?

Laat het weten in de comments!

Ik hoop dat jullie hier wat aan hadden, en dat dit een nuttig artikel was. Heb je vragen, tips of ideeën? Laat ze dan hieronder weten.

Liefs,

Fabiën. ❤️

 

Advertenties

10 reacties op ‘Schoon je online netwerk op 💻

  1. Poeh die berichten op facebook van een aantal jaar geleden teruglezen vind ik echt een kwelling haha. Nouja, we zijn allemaal wel jong en impulsief geweest zeker? 😉 hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s