Examens, tips en trucjes📚

Na het schrijven van het artikel van een tijd geleden over mijn expectations vs reality van examens, klik daarvoor hier, besloot ik om even mijn tips en trucjes te delen die bij mij wél hielpen, en waardoor eventuele veelvoorkomende fouten vermeden kunnen worden. Dit is niet alleen handig bij examens maar ook voor gewone proefwerkweken. Enjoy! ❤

1466431820423-1

 • Zo veel mogelijk opschrijven

Als ze een uitleg of een berekening vragen waarbij er geen limiet van het aantal woorden is, schrijf dan zo veel mogelijk op. Je krijgt punten voor de tussenstapjes die je doet en voor het echte antwoord. Dus het kan nooit kwaad om veel op te schrijven, misschien doe je iets goed.

 • Kijk in het antwoordmodel

Leer waar je punten voor kan krijgen door naar het correctie model van voorafgaande jaren te kijken. Je krijgt bijvoorbeeld ook punten als je binnen het woordlimiet blijft.

 • Kijk filmpjes van youtube

Ik heb tijdens mijn examenweek non-stop video’s gekeken van wiskundeacademie, Jortgeschiedenis en nog veel meer. Ik krijg hierdoor veel sneller een beter beeld van wat ik moet kennen en toepassen.

 • Maak maximaal 1 (of geen examens)

Ik heb helemaal geen oefenexamens gedaan, en ik ben van mening dat het niet zo veel zin heeft. De vragen verschillen vaak toch van voorafgaande examens. Ik raad dus niet af om niet te oefenen, maar zorg daarentegen dat de basis er goed in zit, door sommetjes uit het boek te oefenen, en ga daarna pas oude examens maken.

 • (Geschiedenis) maak woordkaartjes voor de kenmerkende aspecten

Je moet voor geschiedenis vijftig kenmerkende aspecten uit je hoofd kennen. Wat ik aanraad, als je een beelddenker bent, is om woordkaartjes te maken. Aan de ene kant teken je dan een figuurtje wat er bij hoort, en aan de andere kant het kenmerkende aspect.

img_2252

 • Lees heel goed

Je kunt heel snel de fout in gaan door slordig te lezen, en deze fouten zijn heel makkelijk te voorkomen. Lees de tekst heel goed door en markeer belangrijke dingen, zorg dat dit je geen punten kan schillen.

 • Schaf een planner aan

Ik moet zeggen dat ik mezelf helemaal niet aan mijn eigen planning heb gehouden, waardoor ik vaak in de problemen kwam, toch is het een aanrader. Verder heeft het niet veel omschrijving nodig.

1466431985467

 • Drie dingen per dag

Zorg dat op je planning maar drie opdrachten per dag staan, hierdoor vermijd je het probleem van uitstellen en dingen overslaan. Als je lekker bezig bent kun je natuurlijk wel even doorgaan. Maar het beste is dat je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maakt en die grote hoeveelheid stof over meerdere dagen leert.

 

Dit waren mijn tips, oh en ik kan nog iets leuks vertellen! Ik ben geslaagd! 

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, heb jij dit ook gebruikt tijdens je examen? Hielp het bij jou? Laat het weten in de reacties!

Liefs,

Fabiën. ❤

Advertenties

20 reacties op ‘Examens, tips en trucjes📚

 1. Heey heey,
  Super toffe post! De planner is inderdaad een goede tip, maar nu je er nog aan houden. Ik heb mijn planning voor de proefwerkweek al gemaakt! Verder gebruik ik veel muziek tijdens het leren. Daar houd ik van 😀

  Kusjesss vanaf t Rythovius😂😂💕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s