How to be confident 🎯

De maatschappij is door de jaren heen erg veranderd. We willen allemaal het beste uit ons zelf halen, en het ook beter doen dan anderen. We moeten ons ontwikkelen tot de beste versie van onszelf. Maar wat is het beste? En als je het dan zo goed probeert te doen, hoe kun je het volgens bepaalde mensen toch zo fout doen? Ik wil het vandaag met jullie hebben over hoe je zelfvertrouwen kunt hebben. Enjoy! ❤

img_3137

Ik weet nog dat ooit een vriendin van me vroeg; ‘Hoe kun jij altijd zo zelfverzekerd overkomen’. Het was iets wat ik nog nooit had gehoord. Wat? Ik? Zelfverzekerd? Ik ben altijd een groot watje geweest. Ontzettend onzeker, en ik kon nooit iets goeds over mezelf zeggen. Ik merk dat ik zoveel heb geleerd van ervaringen die ik meemaakte door de jaren heen. En hoewel ik soms nog steeds last heb van angsten of onzekerheid. Ik weet dat ik veel sterker ben geworden. En ik zou jullie graag wat tips mee willen geven, die mij erg hebben geholpen.

Fake it till you make it

Je houding zegt natuurlijk veel over je uitstraling. Iemand die vaak naar beneden kijkt en geen gedag zegt komt niet vol zelfvertrouwen over. Zet in tegendeel een smile op, loop rechtop. Op hakken lopen werkt ook goed voor je zelfvertrouwen. Bovendien heb ik ooit ergens gelezen dat leuk lingerie ook voor werkt een betere uitstraling. Als je dit blijft volhouden, ga je je vanzelf beter voelen.

Set goals

Bedenk wat jij graag wilt bereiken, wat je nodig hebt om dit te bereiken. En hoe je dit gaat doen. Maak plannen en laat je dromen uitkomen. Vecht voor wat jij wilt worden. Als je iets echt wilt, ga er dan voor de volle honderd procent voor. Laat niemand je tegen houden.

“I know what I want and I’m gonna get it”

tumblr_mmao27cR6N1s9yt1no1_500

Shush the hate

Kijk uit met wat je zegt. Probeer zo veel mogelijk niet te roddelen of iemand belachelijk te maken. Haat en jaloezie zijn een teken van zwakte. Als je iemand met een prachtig paar hakken rond ziet lopen, loop dan naar haar toe en geef haar een compliment, in plaats van haar achter haar rug om belachelijk maken om hoe lelijk die hakken wel niet zijn. Dit geldt ook voor roddelen. Laat mensen in hun waarde.

“Confident women don’t hate”

Always stay humble and kind

Veel zelfvertrouwen hebben betekent niet dat je gemeen moet zijn. Het is juist een teken dat je sterk in je schoenen staat en gelukkig bent. Zeg gedag tegen oudjes die voorbij lopen, lach naar voorbijkomende fietsers, steek je middelvinger op naar bouwmannen die je nafluiten. (Nee, dat is niet aardig, maar soms wel nodig) Ben behulpzaam waar nodig, en maak een praatje met vrienden of bekenden.girl-heart-text-weird-Favim.com-722202.jpg

Let nobody bring you down

Er zijn waarschijnlijk een aantal onaardige meiden in jouw leven geweest en/of nu nog steeds. Dit is iets natuurlijks denk ik? Laten we even in de toekomstige tijd praten. Deze meiden kunnen je vervelend, buitengesloten of zelfs gepest laten voelen. Nu komt het moeilijke, laat ze achter en blokeer ze volledig uit je leven. Als het een collega is, of een familielid, Iemand die je niet zomaar kunt laten vallen, neem dan gewoon afstand. Laat het bij een ‘hoi’ en een ‘doei’. Je bent hier tenslotte voor jezelf en niet om iemand anders te dienen.

Do something you fear every day

Ik heb dit ooit ergens gelezen. Als je elke dag een ding zou doen wat je normaal niet zou gedaan hebben, zoals op iemand afstappen of, wat nog al moeilijk was voor mijn vriend, in een achtbaan gaan, je er sterker en uiteindelijk gelukkiger van wordt.

tumblr_nlqws2Yrb31uosm2eo1_500

Outside the box

Blijf niet klein denken, maar denk groots en vooruit. Doe eens iets geks, iets anders. Een broek die helemaal anders en ontzettend opvallend is? Why not? Heb je een geweldig idee om je werkplaats of studie te verbeteren? Twijfel dan niet, en laat jezelf horen.


Ik weet dat ik zelf nog veel kan leren. Ik word nog vaak geconfronteerd met hoe ik zo anders kan zijn. En hoe gênant mijn blog wel niet is. Ik kan me er zo druk om maken..

Het zou hier zo veel mooier zijn zonder haat..

female-artists-lets-collaborate-less-hate-egos-aside-stand-together-with-pride

Had je iets aan dit artikel? Wat zijn jouw tips? Laat het weten in de reacties!

Liefs,

fab

 

 

Advertenties

9 reacties op ‘How to be confident 🎯

  1. Ik moet je echt helemaal gelijk vinden, maar het is zo moeilijk om te zeggen van hier sta ik en ik ben wie ik ben. We moeten gewoon durven onszelf te zijn, maar helaas door de samenleving is dat zo moeilijk. Door deze tips zie ik wel steeds meer in waarom ik het gewoon moet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s