7x Hoe ik aan inspiratie kom 🔭

Nieuwe content verzinnen voor je blog is niet altijd eenvoudig. Ik loop vaak tegen een writers block aan. Toch zijn er dan een aantal dingen die me helpen om weer vooruit te kunnen. Ik deel met jullie mijn tips over hoe ik aan inspiratie kom. Deze tips zijn ook handig voor bijvoorbeeld schoolprojecten of andere activiteiten. Enjoy! ❤

1. Gebruik sociale media

De eerste ligt misschien een beetje voor de hand, maar ik krijg de meeste inspiratie door sociale media. Ik houd dagelijks veel online platformen bij. Instagram en Facebook zijn heel handig. Zo ook Pinterest, Tumblr en Weheartit. Ik vind het leuk om plaatjes en quotes te bekijken en daar mijn inspiratie uit te halen.

2. Lees andere blogs

Wat natuurlijk, als blogger, handig is om inspiratie op te doen, is om naar andere blogs te kijken. Het is niet de bedoeling rechtsreeks content te kopiëren. Maar door er een eigen draai aan te geven blijft het toch nieuw en niet vervelend voor de blogger van wie jij het idee hebt.

3. Luister naar muziek

Ik houd ervan om een inspirerende lijst van Spotify op te zetten en daar bij weg te dromen. Je creëert meteen een totaal andere sfeer voor jezelf en kunt prettiger en met meer plezier werken, waardoor je weer nieuwe ideeën krijgt.

4. Ga op avontuur

Ontdek nieuwe plekken, fiets een rondje in je eigen buurt, ga wandelen of bezoek een leuke stad. Vind nieuwe plaatsen. Ga in een random trein zitten en stap ergens uit waar je nog nooit geweest bent. Vergroot je wereldbeeld, en blijf niet alleen maar op de bank zitten.

5. Mensen kijken

We zijn er natuurlijk al erg goed in, maar ga eens wat meer naar mensen kijken maar dan op een andere manier. Vanuit hun zicht. Iedereen heeft een ander perspectief en leeft anders. Door dat te realiseren doe je al veel inspiratie op.

6. Fantaseren

Niet iedereen is er even goed in, ikzelf ben erg visueel ingesteld en doe het heel vaak, voor een ander is het een hele opgave. Fantaseren. Ik creëer hele pretparken, bedrijven en belevenissen in mijn fantasie. Ik denk daardoor meer outside te box waardoor ik heel veel inspiratie haal uit mijn eigen denken. Dit is te leren.

OPDRACHT

Wil je leren om meer te fantaseren? Probeer dit dan eens. Maak in je verbeelding een eigen festival of feest. Hoe zou het eruit zien? Wat is de doelgroep? Wat voor muziek draait er? Met wie ben je er? Zijn er dingen die het festival speciaal maken? Alles kan gebeuren! Laat je fantasie er op los! 

7. Je eigen blog teruglezen

Als je er dan even helemaal doorheen zit, bekijk dan eens je oude blogposts. Lees over wat je leuk vond om te schrijven. Ontdek je enthousiasme opnieuw. Bekijk reacties en mijlpalen. Dit helpt ook altijd heel goed.

Dit waren mijn tips! Heb jij nog een aantal manieren? Laat ze dan weten in de comments!

Liefs,

fab

 

Advertenties

11 reacties op ‘7x Hoe ik aan inspiratie kom 🔭

  1. Wat een inspirerende post! IK vond vooral je opdrachtom te fantaseren leuk. Ik haal ook veel inspiratie van andere blogs maar moet dan wel uitkijken da tik hun niet te veel nadoe. Ik haal ook inspiratie van writing prompts die vaak op internet te vinden zijn of in boeken/eBooks (of natuurlijk de tea topics van Pickwick of de 1000 vragen aan jezelf).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s