DIY background

Ik heb de laatste tijd wel wat vragen gehad over hoe ik mijn achtergronden maak. Het is natuurlijk iets persoonlijks, waar je je eigen interesses op kunt plaatsen. En die van mij is ontzettend druk, sommige meiden houden daar ook niet van. Maar ik wil jullie wat tips en richtlijnen geven, en misschien kan ik je een beetje op weg helpen! Enjoy! herfstachtergrond

Om te beginnen wil ik even zeggen dat ik op een macbook werk, dus dat sommige dingen anders kunnen zijn.

  1. Ik begin meestal met heel veel leuke plaatjes zoeken die me aanspreken, begin met een stuk of dertig. Je kunt er later nog meer toevoegen.

tumblr_inline_mq1nopjb591qz4rgp

Tip: Zoekwoorden zijn belangrijk voor je resultaten. Als je ergens tumblr achter zet, krijg je een hele andere stijl. Als je ergens transparent achter zet, krijg je plaatjes die transparant zijn en waar geen witte rand, of vlak omheen komt. Te herkennen aan de grijs met wit geblokte achtergrond.

  1. Kijk wat de opmetingen van je laptop achtergrond zijn. Bij een macbook is dit 1440 x 900.
  2. Ik ga altijd te werk met Picmonkey. Alles is hier heel makkelijk, en je hebt veel gratis mogelijkheden. schermafbeelding-2016-10-08-om-17-01-52
  3. Je klikt op design, en kiest daarna other. Je kunt dan je eigen afmetingen erin zetten en je foto gaan bewerken.
  4. Kies een achtergrond kleur die vrij licht is. Je kunt ook kiezen voor een volledig witte achtergrond, dit maakt alles veel overzichtelijker. Ik houd daar persoonlijk niet van, dat is ook wel te zien aan mijn blog.
  5. Dan ga je beginnen met de plaatjes die jij het grootst wilt plaatsen. Je moet gewoon een beetje uit gaan testen en opbouwend te werk gaan. Pas later voeg je kleinere en transparante plaatjes toe.
  6. Voeg als laatste leuke teksten of quotes toe. Dit maakt het interessanter.
  7. Mix en match alles en gooi alles een keer door elkaar.
  8. Ben je helemaal tevreden? Sla hem op en stel hem in als achtergrondafbeelding!

background1

Dit is een andere achtergrond die ik gemaakt heb.

Kom je er nu echt niet uit? Dan mag je me een mailtje sturen en ga ik je proberen te helpen met jouw perfecte persoonlijke achtergrond!

Liefs,

fab

Advertenties

11 reacties op ‘DIY background

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s