Vrijetijdsmanagement?! Wat kan je dáár nou mee? 🏫

Het is misschien bijna zover dat jullie een keuze moeten maken voor je vervolgopleiding. Maar het is ontzettend moeilijk om een studie te kiezen. Het is een erg belangrijke keuze, en je kunt niet zomaar switchen. Gelukkig heb ik de juiste keuze gemaakt. Ik wil jullie in het kort wat vertellen over mijn studie, Leisure Management aan de NHTV in Breda. 

schermafbeelding-2016-10-21-om-12-12-55

Vrijetijdsbranche

“Vrijetijdsmanagement? Wat kun je dáár nou mee?” Is een vraag die wij als studenten vaak krijgen.  Mensen associeren de studie met ‘niets doen’ want in je vrije tijd doe je toch niets? Het tegendeel is waar. De vrijetijdsbranche is zelfs heel erg aan het groeien. Je ziet overal festivals, pretparken, musea en andere attracties opduiken. We moeten er alles aan doen om mensen een betekenisvolle ervaring mee te laten maken, en ze te laten genieten van de tijd die ze hebben om leuke dingen te doen met familie, vrienden of alleen. En dit is precies wat wij op de NHTV leren.nhtv-logo_150x150_witterand

De studie

Vrijetijdsmanagement, ook wel leisure management, is een project gerichte studie. Je gaat in groepjes werken aan verschillende projecten, soms voor een opdrachtgever. Zo moet je bijvoorbeeld zelf activiteiten organiseren, leuke concepten verzinnen en bovendien onze verzonnen stukken pitchen. We hebben verschillende vakken die totaal anders zijn dan op het middelbaar, alleen Nederlands en Engels zijn hetzelfde gebleven. Zo krijgen we bijvoorbeeld les over hoe we ons moeten gedragen, en ons professioneel op moeten zetten. Je gaat ook zelf het werkveld in, zo kun je een uitwisseling doen of een stage in het buitenland. Bovendien moet je met verschillende bedrijven meelopen, en ga je ook vrijwilligerswerk doen. Zo zijn we een tijdje geleden een dagje naar de Efteling geweest, waar we een onderzoeksvraag krijgen, en deze uit moeten werken.

Persoonlijke keuze

Ikzelf heb deze studie gekozen, omdat je in het tweede jaar een zogenoemde ‘track’ kunnen kiezen. Ik heb van kleins af aan al een grote passie voor attractieparken, en ik zou dan ook de track willen kiezen die hier aan gerelateerd is. Deze track is volledig in het Engels. Je kunt opdrachten krijgen voor de grootste nationale en internationale themaparken. Maar ook dierentuinen, waterparken en dagattracties horen hier bij. En voor de liefhebbers, er is een mogelijkheid om stage te lopen in Disney World Orlando.

Kortom, het is een hele interessante en leuke studie, waar je veel leert over het vrijetijdsgedrag van mensen, en waarbij je op veel verschillende plekken terecht kunt komen. Ben jij iemand die het leuk vindt om te werken op de grootste internationale festivals, verzin jij graag een totaal nieuw concept voor een attractiepark, of wil jij activiteiten organiseren voor de grootste bedrijven? En er zijn nog zoveel andere dingen die je uiteindelijk kunt doen. Zit jij hard te knikken als je dit leest? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op de site van de NHTV.

Weet jij al wat voor studie je wil gaan doen? Of doe je nu al een studie? Laat in de reacties weten wat je doet of wil gaan doen! 

Liefs,

fab

Advertenties

2 reacties op ‘Vrijetijdsmanagement?! Wat kan je dáár nou mee? 🏫

  1. De opleiding lijkt echt geweldig. voor mij is Breda een beetje te ver weg, maar het kan altijd als ik mijn mbo opleiding travel&hospitality heb afgerond.
    Stiekem lijkt mij deze opleiding wel heel erg interessant. mega leuk dat je deze opleiding doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s