Hoe denk je ‘Outside the box’? 📦

Je krijgt de opdracht om iets nieuws te verzinnen. Iets wat nog niet bestaat. Hoe pak jij dat aan? Waarschijnlijk lig je uren te piekeren en kom je nergens op. Toch zijn er een aantal technieken om sneller op een leuk en uniek idee te komen. Met de tips en oefeningen die ik je vandaag geef leer jij outside the box denken! Succes ❤

outsidetheboxblog

Waaarooom? 

Als jij een creatieve sessie wilt houden over een bepaald onderwerp is dit een leuke techniek. Weet je nog toen je vroeger achter elke vraag ‘waarom?’ plakte? Vanaf nu ga je dit weer doen. Vraag jezelf overal af wat de rede is of wat de achterliggende gedachte is. Mijn vriend wordt gek als ik maar door blijf vragen over waarom iets zo is. Maar door heel bewust bezig te zijn met waarom iets zo is, leer je meer, let je meer op de details en ontdek je meer.

opdracht1blog

Superheld

Dit is een techniek die wij op school hebben geleerd. Je beeld je iemand in die voor jou een soort superheld is. Dit kan iedereen zijn, kabouter Plop, president Trump of je oma. Vervolgens ga je nadenken; ‘Hoe zou mijn superheld hier tegenaan kijken’. Als we als voorbeeld nemen dat je een goed cijfer hebt gehaald op school. Kabouter plop zou een dansje doen. President Trump zou iets onaardigs zeggen en je oma zou iets lekkers bij koken. Genoeg leuke ideeën toch?

Doodle

Door zomaar wat te tekenen, en verschillende dingen bij elkaar te plaatsen, krijg je weer nieuwe ideeën. Dit kunnen de gekste dingen zijn, maar wie weet altijd handig. opdracht2blog

Dagelijks inspiratie

Ik heb voor jullie een ‘free printable’ gecreëerd om dagelijks aan je inspiratie te komen. De bedoeling is dat je dagelijks de vragen beantwoordt en de opdrachtjes uitvoert. Door alles bij te houden in een boekje, ontstaan er ontzettend veel nieuwe ideeën waaruit jij je inspiratie kan halen. Succes!

opdracht3blog

 

Dit zijn een aantal tips. Wil jij graag meer leren over outside the box denken? Laat het weten in de reacties!

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs,

fab

 

 

Advertenties

16 reacties op ‘Hoe denk je ‘Outside the box’? 📦

  1. Op school krijg ik nu ook creatieve denktechnieken. Zo blijf ik maar mindmaps maken, superhelden gebruiken, en na elk idee “waarom” vragen. Zo moest ik ook 50 titels bedenken over het onderwerp boerenkool. Je wordt er helemaal gek van, maar het helpt wel ! Heel leuk en handig artikel! Het is allemaal heel herkenbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s