Een ballenbak als marketingtruc?!|Hema’s pop-up store

Laatst liepen we in Amsterdam naar de Hema met als doel een paracetamol te halen. Toen wij de winkel in gingen, keken we onze ogen uit. Geen paracetamol te vinden maar wel een ander perfect medicijn om hoofdpijn tegen te gaan. Een ballenbak! In dit artikel deel ik de locatie én mijn opinie over waarom dit zo’n goed concept is en hoe jij dit toepast in jouw bedrijf. Deze ballenbak is er niet zo maar voor kindjes om in te spelen, het is namelijk bedoeld voor de Instagrammers onder ons die helemaal enthousiast worden van leuke fotoplekjes, iets wat ik oprecht superslim vind van de Hema. Waarom en hoe jij dit ook in je eigen bedrijf toe kunt passen, dat lees je een stukje verder.

Ik zal starten met de informatie die iedereen wil weten: WAAR IS DEZE HEMA? Hij is te vinden in de 9 straatjes in Amsterdam, in de Runstraat 25. Het is een pop-up store en hij zal er tot Pasen staan (om precies te zijn 1 april). Dus kom snel langs als je ook leuke foto’s wil maken!

IMG_0511

Je kunt er ook erg veel paaseitjes kopen! Wij moesten er natuurlijk ook een aantal proberen. De tompoes en de disco paaseitjes waren mijn favoriet. We hebben er maar een aantal gekocht om uit te proberen, dus voor dit zakje betaalde we maar €1,50! Super goedkoop!

IMG_0523

Waarom is dit slim?

Met deze pop-up biedt Hema de mogelijkheid om ontzettend leuke foto’s te maken. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat Instagram op dit moment booming is en dat het nu een van de beste manieren is om reclame te maken. Als iemand foto’s maakt en online plaatst met de locatie erbij zullen anderen ook snel geneigd zijn om te komen om ook deze leuke foto’s te maken. Bovendien koopt iedereen ook nog even wat paaseitjes als ze de winkel uitgaan.

Wat kun jij hier (als bedrijf) uit halen?

Zoals je ziet werkt het als een trein om een ‘Instagrammable’ fotomoment te creëren. Je zult veel Influencers over de vloer krijgen die dan weer een groot publiek aantrekken dat ook graag deze leuke foto’s maakt. Voor jou is het een kleine investering, maar het zal  tot ontzettend veel positieve reclame leiden.

Hoe creëer je dan zo’n fotomoment? Het beste advies is om simpelweg inspiratie te zoeken op sites als Pinterest en Weheartit. Veel kleur, leuke lichtjes, mooie kleurencombinaties al is het al slechts een leuke gekleurde muur. Het is zo ontzettend makkelijk.

Wat Hema verder ook leuk heeft gedaan is dat ze er ook props bij gaven om mee te poseren, hoe leuk wordt een foto als je een grote ballon vast hebt? Verder word ik van de leuke mix van de vloer en de muur ontzettend vrolijk.

Als je op het einde nog een verkooppunt hebt zal deze ook erg goed werken. Bezoekers zullen eerst foto’s komen maken en daarna ook nog een kijkje nemen bij de dingen die worden verkocht. Hema deed dit door de paaseitjes. Bijna niemand verlaat de winkel zonder paaseitjes, dus mijn complimenten voor de Hema!

IMG_0512

Nog even wat andere leuke kiekjes:

 

Heb jij deze Hema al eens bezocht en heb je de paaseitjes al geproefd? Laat het weten in de reacties!

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Dan kun je deze foto onder aan de pagina opslaan op Pinterest of andere kanalen!

BALLENBAK

FAB

Advertenties

12 reacties op ‘Een ballenbak als marketingtruc?!|Hema’s pop-up store

  1. Heel gaaf! Het is dat ik niet in de buurt woon, anders had ik het zeker leuk gevonden om langs te komen. Hier in Rotterdam staat er ook een ballenbak in de Hema. Die heeft alleen wel het effect dat je daarna paracetamol moet kopen tegen de hoofdpijn, omdat er allemaal gillende kinderen in zitten die ook meteen krijsen als ze hun zin niet krijgen (forever in de ballenbak zitten). Daar pakte het dus niet echt goed uit toen ik er was… Verder vind ik het er wel echt leuk uit zien, al die kleurtjes. En het is natuurlijk wel leuk voor kinderen om er in te kunnen spelen als ze mee naar de stad moeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s