3 perfecte dagen in Krakau|Tips & Must-do’s

Een van de meest indrukwekkende stedentrips van mijn leven. Zo kun je onze trip naar Krakau het best beschrijven. Wil jij weten wat wij precies hebben gedaan? Of ben je zelf op zoek naar tips voor een citytrip naar Krakau? Lees dan verder.

Vrijdag avond kwamen we bekaf aan op onze Airbnb midden in de stad. Nadat we onze Airbnb hadden verkend, stelde ik voor om even langs de mac te gaan. Wie had ooit gedacht dat mijn ouders het daar mee eens zouden zijn. Dus door de stadspoort heen, een aantal kipnuggets aangeslagen en vervolgens nonchalant ze naar binnen gewerkt. Hier in Polen is het zo veel goedkoper dan in Denemarken

DAY 1.

Vroeg in de ochtend zijn we opgestaan om eerst te gaan ontbijten. Het eerste tentje wat we tegenkwamen zijn we binnen gegaan. Bleek het een veganistisch restaurant te zijn, of terwijl in Jip en Janneke taal: Niets voor Fabiën. Het restaurant heet Glonojad voor de liefhebbers van veganistisch eten. Ik ben mijn ochtend misselijk begonnen.

Schindlers factory

We zijn daarna direct met de Uber naar de Schindlers Factory gereden, een museum dat heel hoog op ons lijstje stond, en wat zeker een must-do is als je naar Krakau gaat. We hadden de film al een keer gezien dus dan is het extra speciaal om zo’n speciale plek te bezoeken.

Er is helaas niets meer te zien van de fabriek zelf, wel is de locatie omgetoverd tot museum. Zorg wel dat je op tijd bent! Om 10:00 stond de rij al tot buiten.

DSC_1110

Ghetto Heroes Square

Wanneer je na het zien van Schindlers Factory doorgaat naar het Joodse deel van de stad, sta dan ook even stil bij dit monument speciaal voor de Poolse Joden die gevangen werden gehouden in de getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog.

DSC_1120DSC_1121

Bij enkele gebouwen vind je nog overblijfselen van de tweede wereldoorlog..DSC_1122DSC_1124DSC_1129

Aangezien er deze dag een marathon gaande was, en we niet zomaar konden oversteken, zijn we ergens wat gaan drinken. Daar schoot ik dit plaatje waar ik zelf toch wel een beetje trots op ben.

DSC_1130

Daarna zijn we over de Passerelle Père Ojca Bernatka brug gelopen. Tot mijn spijt hebben we de Sint-Jozefkerk gemist, dit is anders zeker nog een aanrader voor een mooie Instagram foto.

DSC_1175DSC_1176

Vervolgens zijn we door de oude Joodse stad gelopen..DSC_1178DSC_1179

Daarnaast zijn we de Kościół Rzymskokatolicki pw. św. Katarzyny Aleksandryjskiej Klasztoru Augustianów binnengegaan. (Geen idee waarom het zo’n lange titel heeft of wat er überhaupt staat, dit gaf Google Maps aan.

DSC_1183

De onderstaande foto maakte ik bij een rommelmarkt die we tegenkwamen waar letterlijk enkel rommel verkocht werd. Een grappig verhaal hierbij, aangezien het er druk was en er maar weinig loopruimte was, duwde een oud vrouwtje mijn zus elke keer vooruit als ze het gezien had. DSC_1188DSC_1193

Daarna hebben we de oude en nieuwe Joodse begraafplaats opgezocht. Vooral de oude is onwerkelijk. Het loopt ontzettend ver door, alles is opgestapeld en bedekt met blaadjes. DSC_1200DSC_1214

Tot slot zijn we nog een stukje doorgelopen naar Wawel Royal Castle. Hier hebben we de rest van de namiddag gespendeerd tot zonsondergang. Daarnaast kun je hier een aantal leuke Instagram foto’s maken: voorbeeld 1 en voorbeeld 2.

DSC_1221DSC_1280

Nadat we mensen hadden gekeken bij Kasteel Wawel, zijn we met de mooie zonsondergang richting het centrum gelopen..DSC_1299DSC_1366DSC_1368

Uiteindelijk zijn we bij het Hard Rock Café beland, wat nu al nummer 7 is voor mij. Content met de knoflookfrietjes die eindelijk weer op de kaart staan, ben ik bekaf van deze dag en gaan we daarna terug naar onze Airbnb. DSC_1431

DAY 2.

Dag twee zijn we begonnen in een geweldig restaurant waar ik een hele blog aan heb gewijd aangezien het fantastisch is. Het interieur is te schattig voor woorden en het eten is zo lekker dat we er uiteindelijk nog twee keer terug zijn gekomen. Bekijk hier deze blog!

DSC_1375

Na dit heerlijke ontbijt zijn we vertrokken naar Auschwitz, iets wat ook hoog op ons lijstje stond. Hier heb ik ook een gehele blog aan gewijd met onze ervaring van het bezoek. Dit artikel vind je hier!DSC_1410

DAY 3.

Dag drie zijn we wederom begonnen in het schattige roze tentje. Daarna zijn we even over het plein gelopen en hebben we wat gedronken aangezien onze Free Walking Tour om 12:00 begon.

DSC_1433

Free Walking Tour

De free walking tour is mij heel erg goed bevallen, niet alleen omdat hij af en toe refereerde naar Game of Thrones, maar ook door de tourgids die vol passie en met humor de geschiedenis van de stad vertelde. Mijn moeder en zusje waren iets minder enthousiast dus dat is denk ik iets persoonlijks. Wel weet ik dat ik voortaan vaker Free Walking Tours ga doen in steden die ik bezoek. Je komt namelijk langs de belangrijkste punten van een stad en krijgt er meteen alle achtergrondverhalen zoals geschiedenis, anecdotes en mythes bij. Meer informatie over deze free walking tours vind je hierDSC_1435DSC_1437DSC_1438DSC_1442

DSC_1443

DSC_1446DSC_1449DSC_1455DSC_1470DSC_1478DSC_1484DSC_1489DSC_1496

In drie dagen hebben we eigenlijk het grootste deel van Krakau kunnen zien. Het was een van de meest indrukwekkende stedentrips in mijn leven. Als iemand mij ook vraagt hoe het daar was zeg ik niet zomaar ‘leuk’ maar eerder ‘indrukwekkend’. Het was namelijk echt niet leuk allemaal. Begrijp me niet verkeerd, de stad zelf is prachtig maar de geschiedenis is af en toe gruwelijk.

Zou jij graag naar Krakau willen?

Liefs,

Fabiën.

Advertenties

6 reacties op ‘3 perfecte dagen in Krakau|Tips & Must-do’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s